Değişmek mi? Yoksa daha iyi yalan söylemek mi?

Kendimi iyice incelemeye aldığım şu günlerde aklımdaki en büyük soru da bu bir insan değişir mi? Aslında bu konuyla ilgili, tamamen beynimi öldürdüğüm bir diziyi izlerken duyduğum derin bir felsefi laf beni bu ikileme itti.

İnsan değişir mi yoksa kendine daha iyi yalan mı söyler?  Ne büyük bir soru. Ben değişimin karakter olarak olmadığını sadece davranışlar üzerinden olabileceğini düşünüyorum? Ancak bu sorunun cevabını hala bulmuş değilim? Burayı okuyan değerli insanlar sizden bu yazının altına yorum bekliyorum?

Bir insanın değişmesi mümkün müdür? Değişirse nasıl? Aslında bir insanı sevgi veya sevgisizlik mi değiştirir?

Yorumlar

  1. bir insan gerçekten isterse geçmişini bile değiştirir. insan beyni ciddi bir basit karmaşadır, beyindeki herşey kendi işinde çalışırken olay basit bir örüntüden ibarettir ama zihin devreye girerse olay karmaşaya gebedir artık.

    en önemli soru gerçekte ben kimim? O içte bağıran beynimizde ki 4-5 kişi değilde içimizdeki öz kişi kim ? Yani aslında cevap değişmek değil özü bulmak..
    beyindeki 4-5 kişi anne, baba, öğretmen, siyasetçi, din adamı , mahalledeki herkes, tüm toplum onlar 4-5'ten fazla.. dolayısıyla zaten kendimiz olamadığımız bir düzlemde arayış değişim değilde özü bulma olabilir yalnızca.

    YanıtlaSil
  2. kendimizi nasıl bulabiliriz? bence hepimiz o içimizdeki kişilerin bütünüyüz özü bulmak tek bir kişiyi bulmak değil o hepsinin kolajını bulmak değil midir?

    YanıtlaSil
  3. Onlar mış gibi olduklarımız, asıl olan içerilerde sesi kısık büyüklerden biraz daha küçük ama farkındalığa adım atanların bulma yoluna girdiklerini düşünürüm hep ben, sesi duymaya başlamanın ilk adımı gibi,

    Mevlana der ki,

    Hayat bir uykudur ölünce uyanır insan, sen erken davran ölmeden önce uyan.

    YanıtlaSil
  4. Nasıl bulabiliriz peki bunu nasıl anlarız iyi miyiz kötü müyüz özümüz ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz aslında iyiyiz zaten, bir çocuk ne kadar kötü olabilir mesela, arkadaşıyla 10 dakika önce kavga edip 10 dakika sonra oyun oynamaya başlayan biri hiç kötülük besleyebilir mi?, (büyükler fesatlık yaparak daha demin kavga ediyordunuz ne şimdi bu sarılmalar der dikkat ederiz ki, çünkü neden büyüklerce kavgadan sonra küsülmeli kinlenilmeli ve unutulmamalıdır.) Oshonun tabiriyle Tanrısal olan o iç benlik kötü olabilir mi ? Tanrını bulmak istiyorsan içine bakacaksın önce onu incitmeyeceksin der..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Efexoru Bırakmak

Antidepresan Kullanırken Yaşananlar

Umursanmamak