Ait Olmamak

Yalnız olmak, tek başına olmak değil ait olmamak. Ait olmamak; 7 kıtada 10 milyar insanda 4 mevsimde kimseye ve hiç bir yere dahil olmamak. Aslında dahil olmamak da denilebilir. İsimlere, sıfatlara çok takılıyoruz takılmayalım hislerde gezelim daha çok.

Hayatta bir insanın başına gelebilecek en boktan şey olabilir. Bir çok insan varoluşsal bir sorgu içine girebilir. Bunun sonunda pek azı mutlu ayrılır. Kimi kendince cevaplar bulur, kimi delirir, kimi mutlu ayrılır bu sorgudan. Ben ait olmamayı buldum bu sorgudan. Yalnız olursun ama bir yerin vardır yalnızda olsan orada yaşarsın ya da tek başına olursun nereye gidersen git bir bağın vardır. Ama ait olmamak hiç öyle değil. Delirmek demek. Nereye gidersen git ya da nerede yaşarsan yaşa kendini hiç bir yere hiç bir kimseye ait hissetmemek. Tam biri kabus ve lanet.

Ne hissettiğimi anlatma konusunda bazen sıkıntılar yaşasam da benim gibi olanlar beni anlayacaktır. Sırtında bir yük. Nereye gittiğini bilmiyorsun, yükü bilmiyorsun, kim olduğunu bilmiyorsun işte bu ait olmamak.

Ait olmamak hayalin olmaması,
Ait olmamak umudun olmaması,
Ait olmamak "o" nun hiç gelmemesi,
Ait olmamak "o" nun aslında hiç olmaması

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Efexoru Bırakmak

Antidepresan Kullanırken Yaşananlar

Umursanmamak